Algemene Functies

Voor een goede configuratie van Microsoft TEAMS is moet je zeker weten welke mogelijkheden er allemaal bestaan in Microsoft Phone System. Voor inkomende oproepen is het een vereiste om bellers correct en snel naar de juiste bestemming te routeren, allemaal zonder menselijke tussenkomst.

Oproepwachtrij

Met een oproep wachtrij (Call Queue) kan je oproepen naar een specifiek nummer doorschakelen naar medewerkers die lid zijn van een groep. De beller krijgt wachtmuziek te horen terwijl er naar een vrije medewerker wordt doorgeschakeld. Er kan ook een welkom boodschap voorzien worden zodat de beller weet waar hij is terecht gekomen.

Het doorschakelen  naar een vrije medewerker kan je op allerlei manieren organiseren.  Bijvoorbeeld kan je trachten een agent te bereiken uit groep 1 en vervolgens groep 2. Of je kan meteen de oproep presenteren aan alle vrije medewerkers.

Keuze menu

Een automatische receptioniste zijn  een reeks gesproken aanwijzingen of audiobestanden die bellers horen in plaats van een menselijke operator wanneer ze een organisatie bellen. Wanneer mensen dit algemeen nummer bellen dat is gekoppeld aan een automatische telefoniste, kunnen zij met de juiste toets de keuzes maken naar een afdeling of een medewerker in uw organisatie. 

Openingsuren

Buiten openingsuren of tijdens algemene sluiting kan je een boodschap via een mp3-bestand afspelen, doorschakelen naar een antwoordapparaat of laten doorschakelen naar een GSM is ook mogelijk

holiday